Lekker tot rust komen in Drenthe

Wil je even niet te veel toeristen om je heen, maar wel genoeg te doen hebben? Met een vakantie in Drenthe waar het niet toeristisch is kom je helemaal weer tot jezelf. Prachtige natuurgebieden wisselen elkaar af met leuke uitjes en attracties voor jong en oud, een weekendje weg of een langere vakantie is zeker een optie. Niet voor niets is Drenthe geliefd bij mensen die van natuur en rust houden, waar je ook kijkt om je heen je ziet overal natuur. Soms onderbroken door een brinkdorpje.

Vakantie in Drenthe

Lekker fietsen en wandelen in de regio

Een vakantie in Drenthe is zeker voor fiets en wandelliefhebbers een paradijs, meer dan voldoende mogelijkheden om de natuur in te gaan per voet of op de fiets. Maar ook het lezen van een boek in de natuur is een optie om helemaal tot rust te komen. Tussen Assen en Hoogeveen is het mooiste gedeelte van de regio, hier vind je de mooiste groene natuur, afgewisseld met de meeste typische brinkdorpen. Rond Emmen wordt het allemaal wat minder aantrekkelijk, veel bebouwing en weinig natuur kenmerken de stad.

Een groot openluchtmuseum

Ga je op vakantie in Drenthe dan ga je naar een groot openluchtmuseum, je komt er heel veel hunebedden en grafkamers tegen uit de prehistorie. De hunebedden zijn de oudste monumenten die Nederland kent, in de Ijstijd zijn deze keien naar Nederland gebracht. Er bestaat zelfs een weg waarlangs maar liefst 47 hunebedden liggen, de weg ligt tussen Zuidlaren en Coevorden. Op de hondsrug kun je ook wandelen en fietsen, het is een van de weinige gebieden waar je wild van dichtbij kunt fotograferen.